Skip to content
 

Spydmøte på Hamar

Gode spydkastere på Hamar. På sokkelen: Egil Danielsen. Foran: Størk, Egil og Maria

Helga 23.-25. november reiste våre spydspisser Maria og Størk med trener Stig på besøk til Hamar. Der holder spydtrener Ragnar Danielsen til, og han er trener bl.a for Håkon Løvenskiold Kveseth, som tok sølvet bak Størk i årets NM. Vi har hatt mye og god kontakt med Hamarmiljøet etter sesongen i år, og vi bestemte oss for å invitere hverandre på ei samling i løpet av vinteren. I februar kommer de på gjenvisitt til Stjørdal.
Ragnar har noen meget interssante tanker om treningsmetoder for spyd som han praktiserer på sine utøvere. De trener mye ute gjennom hele vinteren, og kaster spyd, stokker, spett, tømmerstokker, bildekk etc etc. De legger også stor vekt på forskjellige øvelser for balanse og koordinasjon, og mindre vekt på tradisjonell styrketrening. Ragnar har nok tatt med seg mange av disse tankene og øvelsene fra sin far, den store mester fra OL i Melbourne i 1956, Egil Danielsen. Egil dukket også opp på ei av treningene våre ute i skogen. Det var stort å få møte han og veldig interssant å diskutere trening og spydteknikk med han. Han hadde veldig klare meninger om det!
Vi har tatt med oss noen gode impulser heim til Stjørdal, og har flettet inn noen “Hamarøvelser” i programmet vårt. Det gir oss mer variasjon i treninga, og vi tror det blir et veldg bra supplement til det vi driver med fra før. Så hadde vel vi noen øvelser og tricks å lære bort også, slik at samlinga ble til gjensidig nytte og glede.