5. desember 2023

Historie

Stjørdal Friidrettsklubb ble stiftet 13. november 1995. Klubben er en overbygningsklubb for friidrettsavdelingene i IL Nybrott og Stjørdals Blink, og har et medlemstall på nær 200.  Klubben har utøvere og tilbyr trening i alle aldersgrupper.

Klubben holder et høyt sportslig nivå med flere medaljer fra de siste års hoved-NM. Flere av klubbens utøvere har deltatt i internasjonale mesterskap og representert norske landslag. Arrangørstaben består av erfarne medlemmer fra moderklubbene som arrangerte hoved-NM i 1989, B-NM i 1988, samt elitestevner i 1990, 1991 og 1992.

1998 ble et spesielt hektisk år. SFIK sto som arrangør av Statoil-lekene, NM for junior og Telenor-lekene, alle tre store arrangement som krevde stor innsats av staben. Klubben var med å arrangere veteran-NM i friidrett i 2003.

MX-sportlekene og NCC-lekene (siden 2007) har vært klubbens hovedarrangementer i de senere årene, det siste i samarbeid med øvrige klubber i Stjørdalsalliansen. Vårspretten og Barne-OL er også viktige og populære arrangementer. Klubben er medarrangør av St.Olavsloppet og Nybrottkarusellen.

Klubbens innendørstreninger har i mange år foregått i Fosslia Fjellhall der det er lagt spesielt til rette for friidrett gjennom et godt samarbeid med Stjørdal kommune.

Øverlands Minde

Nye Øverlands Minde ble ombygd midt på 1980-tallet og fikk fast dekke (Spurtan) i 1987. Banen ble rehabilitert i 2010. Banen ligger i flotte omgivelser omkranset av Sandskogan med mykt underlag for jogging og oppvarming. Banen er kjent for å være en rask arena med mange gode resultater. Det er gode garderobemuligheter i den nye Stjørdalshallen som ligger like ved.